חגבי נ' מרוולוס גרופ בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
23481-07-11
17.7.2012
בפני :
נאוה ברוורמן

- נגד -
:
עדה חגבי
:
מרוולוס גרופ בע"מ
פסק-דין

פסק דין

מונחת בפני תביעה כספית ע"ס של 8,000 ₪ בגין עסקה שבוצעה בין הצדדים.

רקע:

ביום 22/2/11 נחתמה עסקה בין הצדדים (להלן: "העסקה") לפיה שילמה התובעת לנתבעת סך של 7,146 ש"ח.

על מנת לסבר את האוזן, הנתבעת עוסקת בשיווק רשתי של מוצרים של אומגה 3 ממקור צמחי, באמצעות מפיצים אשר מגייסים מפיצים אחרים על מנת להפיץ את המוצרים.

אין עוררין כי התובעת חתמה על העסקה, שניתן להשתחרר מהעסקה כעבור 21 ימים, אולם התובעת ביקשה להתנער מהעסקה כעבור 30 ימים.

עיקר טענות הצדדים:

לטענת התובעת, הנתבעת פועלת בשיטת "חבר מביא חבר" ומפעילה "מכבש" של לחצים על אנשים בכל דרך אפשרית, על מנת לגייס מפיצים שירכשו את המוצרים ושיפיצו את המוצרים.

לשיטתה, היא ביקשה להיות "חברה בארגון" המחייב גיוס חברים ומכירת המוצר, אולם מאחר שמצאה כי המוצרים לא מצדיקים עצמם, ביקשה ביום 21/3/11 לצאת מהעסקה ולקבל את מלוא כספה בחזרה.

לטענת הנתבעת, התובעת בחרה להצטרף ולהיות מפיצה, הגם שבחרה את המסלול היקר ביותר.

לטענתה, התובעת ידעה בדיוק על העסקה עליה חתמה, הואיל ואינה הצליחה במשימה, אין היא יכולה לבוא ולבקש להחזיר את המוצרים כעבור 30 ימים, ולקבל את מלוא התמורה.

לאור האמור מבקשת לדחות את התביעה.

דיון והכרעה:

השאלה הצריכה לענייננו בתיק דנן – האם הנתבעת פעלה שלא כדין עם התובעת, והאם יש לבטל את העסקה?

העידה בפני התובעת כי רכשה את המוצרים, שכעבור חודש ביקשה להחזיר את המוצרים אך נענתה בשלילה.

זאת ועוד, ציינה כי רק כעבור חודש מצאה שהעסקה לא מתאימה לה, מאחר ולשיטתה, המוצרים לא סייעו לאנשים להם סיפקה. לפיכך, ביקשה להשתחרר מהעסקה ולקבל את כספה חזרה.

כמו כן ציינה (עמ' 3): "פניתי אחרי חודש בדיוק לא ידעתי שצריך 21 יום, לא קיבלתי שום נייר שצריך להחזיר בתוך 21 יום".

בתחילת עדותה העידה כי אינה זוכרת אם חתמה על מסמך כלשהו, אך בהמשך עדותה אמרה (עמ' 3): "אני חתמתי שקיבלתי את המוצר".

יחד עם זאת, בכתב תביעתה אמרה באילו המילים: "אני מודה כמו רבים נפלתי ברשת ובתאריך 22.2.11 חתמתי על עסקה... ".

אציין, על פי ההלכה אדם החותם על מסמך לא ישמע בטענה שחתם מבלי שקרא את המסמך תחילה, ומבלי לדעת את תוכנו. אם לא ניתנה לו ההזדמנות לקרוא את המסמך, צריך היה להימנע מלחתום, ואם לא קרא מכל סיבה אחרת, או ללא כל סיבה, אין לו להלין אלא על עצמו בלבד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>